Welkom op mijn website met informatie over lichaamsgerichte psychotherapie. Wanneer je na het lezen van de informatie een afspraak wilt maken voor een kosteloos en vrijblijvend intake-gesprek, neem dan contact met mij op via mail of mobiele telefoon. Ik heet je graag welkom in mijn praktijk.

Hartelijke groet,

Liane

Therapie

Ons lichaam vertelt ons levensverhaal

Bij lichaamsgerichte psychotherapie wordt niet alleen gepraat maar ook met het lichaam gewerkt. Via ons lijf komen we veel sneller bij onze emoties & gevoelens. Dan wordt ons levensverhaal aangevuld met waardevolle informatie over dat wat ons tegenhoudt om voluit te leven. Krijgen we zicht op onze overlevingsstrategieën. Adequate aanpassingen toen we nog kind waren, maar nu belemmeringen om tevreden en gelukkig te zijn met onszelf. 

Liefdevolle relaties

In ieder mens is een diepgeworteld verlangen naar een liefdevolle relatie met een ander mens. Tegelijkertijd blijkt het heel moeilijk om liefdevolle relaties te creëren en in stand te houden. Wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet en verliefd wordt, gaat alles vanzelf. De zon schijnt en de liefde maakt je mooi, zacht en levendig. Je wilt het liefst steeds samen zijn. Het is de eerste fase in de relatie die een leven lang kan duren en kan uitgroeien tot een liefdevolle en uitzonderlijke relatie. Een relatie die bestand is tegen de ‘stormen des levens’. Lees meer …

Praktische informatie

Intake-gesprek individuele therapie

Tijdens het intake-gesprek bespreken we welke problemen je ervaart in het dagelijks leven en wat je hulpvraag is. Om meer zicht te krijgen op onderliggende oorzaken, vraag ik ook naar jouw levensverhaal. Ik nodig je uit te vertellen over het “nest” waar je uit komt en hoe je je kinder-en puberteit hebt ervaren. Meestal bied ik ook lichaamsoefeningen aan, zodat je kunt ervaren wat lichaamsgerichte psychotherapie is. Het gesprek duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en aan het einde kijken we of er een ‘klik’ is om samen te werken. Het gesprek is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Lees meer …

Privacy-gegevens

Uw persoonlijke gegevens

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een cliëntendossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Uw dossier bevat aantekeningen over de sessies die u bij mij heeft gevolgd en uitslagen van testen en/of vragenlijsten.
Lees meer …